لیست اختراعات كوروش عزيزي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1397/04/27
تاریخ ثبت: 1398/04/31
خلاصه اختراع:

از آنجائيكه توليد پروتئين هاي نوتركيب در چند دهه اخير مورد توجه جوامع علمي علوم پزشكي قرار گرفته است، محصولات نوتركيب كه با دستكاري‌هاي ژنتيك و تغييرات DNA در موجودات مختلف همراه است، موجب تحول عظيمي در تنوع فراورده‌هاي دارويي مورد مصرف در دنيا شده است.نترين (Netrin) آنزيمي است كه در بواسطه ترميم بافت عصبي(Neuroregeneration) ، migrating cells و آنژيوژنسيس نقش مهمي در بهبود و ترميم زخم دارد. همچنين اين پروتئين داراي كاربرد هاي تشخيصي ، درماني وتحقيقاتي فراواني در علوم پزشكي مي باشد. از جمله موارد استفاده آن ميتوان به ترميم زخم از جمله زحم ديابت، ضد التهاب ، ترميم و بهبود Hepatic Ischemica بدنبال پيوند كبد ، بيوماركر در شناسايي زخم كليوي، ulcerative colitis، بيماري هاي هتروژنوس متاثر از اعصاب gastrointestinal، سوختگي ها، بيماري هاي التهابي روده، بيماري encapsulating Crohn's اشاره نمود. از انجائيكه از لارو مگس لوسيليا سريكاتا در لارو درماني(Maggot therapy) استفاده ميگردد و تاثير با ارزش آن به علت nonpathogenic بودن آن به اثبات رسيده و در سال2004 مورد تاييد FDA قرار گرفته و همچنين مطالعات زيادي نشان داده است كه ترشحات بدن لارو حاوي مقدار زيادي از پروتئين هايي موثر در ترميم و بهبود زخم هستند لذا استخراج آنزيم هايي كه پروتئين هاي موثر در ترميم و بهبود زخم را توليد مي نمايند از اهميت خاصي برخوردار بوده و از اولويت هاي علم بيوتكنولوژي پزشكي مي باشد. پروتئين نترين به فرمول C3378H5352N1012O1042S56 كه شامل 704 اسيد آمينه ووزن D78583.4 مي باشد . netrinيك مولكول مربوط به خانواده لامينين هستند در هدايت آكسوني (Axonic migration) و و مهاجرت سلولي نقش دارد و باعث ترميم بافت عصبي، سلول عصبي و توليدات سلولي ميگردد. اين آنزيم در ترميم و بهبود زخم و جراحت هاي مختلف ناشي از ديابت، سوختگي واستئوميليت نقش بسزايي دارد و از طرفي چون تاكنون سكانس آنزيم فوق الاشاره از لارو مذكورتعيين توالي وگزارش نگرديده و بدنبال آن تاكنون پروتئين نوتركيب آن نيز در دنيا توليد نشده است لذا در اين اختراع روشي با نواوري جديد با استفاده از روش(Random Amplification of cDNA Ends) 3’- and 5’-RACE و همچنين RAGE(Random Amplification of Genom Ends)نسبت به تعيين توالي , و شناسايي توالي پروتئين نترين انجام شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1391/02/31
تاریخ ثبت: 1391/04/18
خلاصه اختراع:

همه ساله محصولات كشاورزي توسط عوامل بيماريزايي نظير نماتودهاي انگل گياهي دچار كاهش محصول مي شوند .جهت شناسايي اين نماتودهاي بيمارگر گياهي نياز به استخراج اين عوامل از خاك و شناسايي آنها مي باشد كه از محبوب ترين روش هاي استخراج اين نماتودها روش سيني وايت هد مي باشد كه عليرغم مفيد بودن ، خالي از عيب نبوده و بدين دليل باعث كاهش سرعت مطالعات و كاهش راندمان استخراج نماتودهاي انگل گياهي مي شود. اين مطالعه با بررسي فاكتورهاي موثر بر استخراج نماتودهاي انگل گياهي از خاك و اعمال اين فاكتورها در يك محيط كاملا كنترل شده باعث كاهش زمان مورد نيار جهت استخراج اين نماتودها از خاك به ميزان يك دوم روش فعلي و افزايش راندمان استخراج اين نماتودها به ميزان دو برابر روش فعلي شده و اين دستگاه ما را كمك ميكند تا تعداد بيشتري از نماتود را در كوتاهترين زمان ممكن در دسترس داشته باشيم تا شناسايي دقيق تري را داشته و از اين شناسايي بهره گرفته تا بهترين روش كنترلي را بر مبناي جنس هاي شناسايي شده ارائه داد تا از خسارات ايجاد شده توسط اين عوامل بيمارگر جلوگيري شده و از كاهش محصولات كشاورزي ايجاد شده توسط اين عوامل بيمارگر جلوگيري شد

تاریخ اظهارنامه: 1403/03/24
تاریخ ثبت: 1403/09/04
خلاصه اختراع:

• با افزايش موارد ابتلا به بيماري CCHF در جهان و در منطقه ضرورت توليد يك روش غير از استفاده از كنه كش هاي شيميايي مضر براي محيط زيست و موجودات غير هدف را لازم دارد كه مشكل باقيمانده سموم در شير و گوشت دام را نيز نداشته باشد لذا بهترين رويكرد استفاده از استراتژي واكسن جهت كنترل كنه مي باشد. تا كنون ﺗﻨﻬﺎ 1 واﮐﺴﻦ ﻋﻠﯿﻪ كنه ريپي سفالوس ميكروپلوس در ﮐﻮﺑﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان GAVAC ﺑﻪ ﺑﺎزار ﻋﺮﺿﻪ ﺷﺪه و در ﺑﺴﯿﺎري از ﮐﺸﻮرﻫﺎي آﻣﺮﯾﮑﺎي ﻣﺮﮐﺰي و ﺟﻨﻮﺑﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽ ﺷﻮد. در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﻫﯿﭻ راهﺣﻞ مفيد و به صرفه اي ﺑﺮاي ﮐﻨﺘﺮل ﮔﻮﻧﻪ هيالوما مارژيناتوم ناقل اصلي بيماري در كشور وﺟﻮد ﻧﺪارد. بر اين اساس، توالي نوكلئيك اسيدي و پروتئيني ژن HmF02 در گونه ايراني كنه هيالوما مارژيناتوم ﮐﻪ ﮐﺎﻧﺪﯾﺪ واﮐﺴﻦ مي باشد براي اولين بار با روش 3’- and 5’-RACE ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ و ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺗﻮاﻟﯽ ﺸﺪ. با شناسايي توالي نوكئيك اسيدي و اسيد آمينه اي ژنHmF02 كه از معده كنه هيالوما مارژيناتوم ايراني جدا شد، محققين ميتوانند توليد اين محصول كه در از بين بردن كنه هايي كه از دام واكسينه شده خونخواري مي كنند نقش مهمي دارد را بصورت پروتيين نوتركيب توليد نمايند.

موارد یافت شده: 3